Cranio Sacraal Therapie:

 

Cranio Sacraal Therapie (CST) is een zachte holistische (=kijk naar het geheel) behandelwijze welke afstamt van de Osteopathie. Door opvallende onderzoeken en goede resultaten heeft CST zich ontwikkeld tot een zelfstandige therapievorm. Deze behandelwijze is geschikt voor zowel zieke als gezonde dieren. Door middel van CST wordt het oorspronkelijke evenwicht van het dier hersteld. Ook wordt het zelf genezend vermogen en het immuunsysteem van het lichaam geactiveerd. 


Een CS therapeut werkt met het hersenvocht wat circuleert van de hersenen (cranio) door de wervelkolom naar het heiligbeen (sacrum). Deze circulatie heeft een bepaald ritme, het zogeheten Cranio Sacraal ritme, dit zorgt o.a. voor de voeding van het centrale zenuwstelsel en de afvoer van afvalstoffen. 
Wanneer dit ritme is verstoord door blokkades (fysiek of emotioneel) dan verstoord dit de algehele gezondheid van uw dier. Dit kan zich in verschillende klachten uiten. 


Onderstaand een korte opsomming van voorbeelden waarbij CST kan worden toegepast:
* Na een tandartsbehandeling                            * Bij Headshaking
* Bij een slechte balans                                        * Bij stijfheid
* Bij scheefheid                                                      * Bij rugklachten

* Bij maag- en darmklachten                               * Bij stress/zenuwachtigheid

* Bij frustratie/boosheid.

 

Cranio Sacraal Therapie is zowel probleemoplossend als preventief te gebruiken.

 

Een paardenbewegingstherapeut stelt geen diagnoses en iedere vorm van behandeling is op geen enkele manier een vervanging voor de zorg van een dierenarts. Bij twijfel wordt altijd doorverwijzen naar een specialist (dierenarts, chiropractor, fysiotherapeut).